info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
Kulinarijos Studijoje praūžė tikra cepelinų fiesta !
Nauja Jurgio Didžiolio daina ir Didžiolio nei Jennings iniciatyva tradicinius lietuviškus cepelinus sujungti su naujais skoniais – su smidrais, jaučio liežuviu, pagardintus šafranu, sukurti juos vegetariškus, padaryti cepelinų suši ir daug kitų spalvingų cepelinų variantų – įvyko. Aštuonios komandos Kulinarijos Studijoje sukosi nuo ryto ir improvizavo cepelinų tema. Dirbtuvių metu buvo sukurtos „Žemaitiški Tamales”, „Italija Lietuvoj”, „Sweet Irish”, „Smoked Irish”, Wild Irish”, „Colombia Italia”, „Vegetariški”, „Indian Inspired”, „Smidro cepo suši” ir kitos cepelinų rūšys.Restoraną „Bistro 18” atstovavusios seserys Erica, Anne ir Deirdre Jennings pateikė net tris skirtingas didžkukulių interpretacijas. Erica Jennings pasirinko gaminti veganišką variantą – su saldžiosiomis bulvėmis, baklažanais, svogūnais ir česnaku, o jos seserys siūlė rinktis iš cepelinų su rūkyta lašiša, varške, česnakų laiškais bei mangų padažu arba įdarytų Parmos kumpiu bei varške ir patiektų su gražgarsčių bei pomidorų salotomis.
J. Didžiulis didžkukulius gamino kartu su šefu Gian Luca Demarco. Juose atsiskleidė ir Italijos, ir Kolumbijos skoniai, be to, skrudindamas juos karštame aliejuje duetas pakeitė ir didžkukulių tekstūrą.
Rezultatas – dešimt skirtingų cepelinų polkos, gardi degustacija ir vienbalsis – PAPATINKA !
(būtent taip vadinasi nauja Jurgio Didžiolio daina !)