info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
13.12.2015
Kiekvienais metais, artėjant Kalėdoms, visi ima traukti iš sandėlių, spintų ir palovių ilgai slėptas dėžes. Ir ne tik su dovanomis ! Dovanas gražiausia yra padėti po egle, kuri būna visos šeimos puošiama. Tai tradicijų tradicija – ir maloni ir labai suartinanti. Todėl visi iš slapčiausių vietų traukia dėžes su kalėdiniais papuošimais. Turbūt visi turime po kokį vieną žaisliuką dar nuo prosenelės užsilikusį… bet kuo toliau, tuo labiau norisi nebe lietučio, per kurį kartais visai eglutės nesimato, bet kažko paprasto, jaukaus, o gal net savo padaryto…?
Kartais, kai pasiūlai kam nors šiais metais daryti kalėdinius papuošimus pačiam, visi pagalvoja, kad tai bus taip sunku, užtrunks taip ilgai ir išleisime visas santaupas. Iš tiesų, viskas yra visiškai kitaip ! Svarbiausia yra idėja, geras planas ir tinkamos priemonės. O tada jau… kaip per sviestą !
Kalėdinius sausainius galima ir dovanoti į dovanų popierių suvyniojus, ir valgyti, ir… papuošti namus ! Sausainyje padarius skylutę, bus puikus pakabutis, prieš tai aptepus glajumi – sausainis tams spalvingas, tarsi apsnigtas. O dar gudresnis būdas jam suteikti spalvų – viską, kas gražu, sudėti ant jo. Išspaudus iš tešlos formą, prieš dedant kepti, įspauskite į centrą nesmulkintą gvazdiką arba raudonųjų čili pipirų… o gal abu !
Dar vienas paprastas ir gražus būdas – sausainių kepimo formeles perverti gražiu kaspinu ir sukabinti ant eglės, jos šakų ar tiesiog visur namuose, kur tik norisi. O jei turite kokį apelsiną namuose, galite jį supjaustyti riekelėmis ir sudžiovinti. Kai apelsino riekelės sudžius, kabinkite juos namuose arba tvirtinkite prie vainikų.
Kulinarijos Studijoje gurmaniški sausainiai – puošmenos. Originalu, greita ir kuom ne rankdarbis. Kaip ten bebūtų, kad ir kokie gražūs žaislai parduotuvėse, rankų darbo papuošimams jie neprilygsta. 🙂 Juk Kalėdoms puošiames ne tik dėl blizgumo, o dėl… jaukumo !