info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
26.04.2016
Kai pavasarį kviečiames ir grilį kurendami, ir vasarinius batelius iš spintos išsitraukę, o jis vis neateina… telieka apsimūturiuoti šiltu šaliu ir namus pripildyti skanaus, sotaus ir jėgų suteikiančio maisto kvapais. Juk kiekvieną orą ir ne orą galima pasikviesti į draugus – žiemą sau leidžiame storulius cepelinus be jokio skaičiavimo, vasara puikus laikas mėgautis visa žaluma, uogomis. O štai pavasaris ir ruduo – metų laikai – draugai viskam. Pavasarį ir rudenį galima ir didžkukulius valgyti ir uogų tortų gaminti. Kiekvienoje namų spintelėje dabar tikrai atsiras bent vienas užsilikęs maišelis razinų, o pintinėj su daržovėm ir vaisiais – oranžiniais žandais apelsinas. Juos ir panaudokime !
Razinos – slaptas saldėsių ingredientas. Tai tikra energijos ir sveikatos bomba. Jei jų nemėgstate – ne bėda (tiesiog nedėkite jų šiuos šefo Gian Luca keksiukus). Raitojame rankoves ir pradedam !
Keksiukai (pagal Gian Luca Demarco)
Ingredientai
160g trynių
240g baltymų
280g miltų (1/3 505 D rūšies ir 2/3 405 D rūšies)
280g cukraus
280g sviesto (kambario temperatūros, pjaustytas mažais gabaliukais)
1 apelsino žievelė
280g razinų
Gaminame:
Apelsino žievelę įtarkuojame į miltus.
Kiaušinio baltymus sveriame šiek tiek juos paplakus konditerine šluotele. Juos plakame mikseriu, kol apvertus dubenį baltymai neiškrenta.
Razinas užpilame šiltu vandeniu ir palaikome 15 min, nukošiame.
Su mikseriu maišome šiltą sviestą su cukrumi. Juos gerai išmaišius po vieną dedame trynius, maišome. Gerai išmaišius pakeičiame mikserio antgalį į kablį.
Tada po truputį dedame miltus su apelsino žievele ir lėtai maišome (šiek tiek miltų pasiliekame).
Išplaktus baltymus dedame į sviesto, cukraus ir trynių masę, atsargiai maišome iš apačios į viršų, kad nesukristų.
Razinas sumaišome su pasiliktais miltais. Jas po truputį dedame į masę, maišome.
Sviestu ištepame keksiukų formelę (arba naudojame popierines formeles). Masę dedame į formą.
Kepame 150-160°C, 21 min.
Baigiant kepti įpjauname peiliu keksiukų viršų, kad gražiai „sulūžtų“.
Buon appetito!