info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
28.05.2016
Smidrai – skanūs patys savaime. Tačiau ne visus metus jų galima gauti ir jais pasidžiaugti. Kadangi smidrų festivalis paskelbė skaniausių smidrų sezoną (ir jis truks apie tris mėnesius), dalinsimės skaniausiais smidrų receptais visą šį laiką. Pirmasis – lengvas, greitas ir toks gardus, kad norėsis visas dienas užpildyti šiuo užkandžiu. Gian Luca smidrų festivalyje juos gamino kartu su žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė. Užkandis buvo pripažintas, išgirtas, todėl dalinames receptu su Jumis.
Ryšulėlio smidrų
Karštai rūkytos, plonai pjaustytos šoninės
Šypsenos veide
Smidrus nuplauti, nusausinti. Kiekvieną smidrą apvynioti vienu gabaliuku šoninės. Dėti į orkaitę ar ant grilio (viduje ar lauke). Palaukti kelias akimirkas, kol šoninė kiek paskrus, nepamirškite smidrų apversti. Šoninės riebalas suminkštins smidrą ir pripildys jį pikantiško skonio. Viską gaminant su šypsena – gaunasi dar skaniau!
Buon appetito!