info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
09.04.2016
Yra žmonių, kurie mėgsta tik šokoladą. Yra žmonių, kurie mėgsta riešutus. Yra tokių, kurie mėgsta įvairius pyragaičius ir sausainius… O štai yra toks receptas, kuris apjungia visus šiuos tris smaližių pamėgtus topus. Tai sausiainiai
Baci di dama !
Šie sausainiai bus puikiu desertu ir šventės metu, ir mamą nudžiuginti gegužės pirmąją ir tiesiog sau pasisaldinti darbingą savaitę. Sausainis – stebuklas! Namai apsivynioja šilkiniais šokolado ir skrudintų lazdyno riešutų kvapais, o ragaujant juos, atrodo, sustoja laikas. Lazdyno riešutai ir šokoladas jau labai sena, visiems smaližiams žinoma pora. Baci di dama pavadinimas slepia žodį bučiniai… Taigi, šie sausainiai tikrai nepaprasti – besibučiuojantys!
4 labai sočioms saldžioms porcijoms Jums reikės:
Miltų 200g
Sviesto 150g
Lazdyno riešutų 150g
Cukraus 120g
Kiaušinių 40g (1 kiaušinis sveria apie 60g, suplakite kiaušinį ir atsverkite 40g)
Apelsino žievelės
Ganache :
Juodo 70 proc Šokolado 100g
Sviesto 60g
Grietinėlės 35 proc. 80ml
(tiesa, šį ganache Gian Luca siūlo naudoti ir norint blizgių, gražių keksiuko kepurių ar torto glajui)
Gaminame
Maišome mikseriu riešutus su cukrumi, kol gausite miltus. Į dubenį dedame sviestą, padarytą kaip kremą (truputį patirpiname vandens vonelėje ir mentele suminkštiname), kiaušinį, tarkuotą apelsino žievelę ir riešutų miltus. Maišome iki vientisos masės apie 3min, įsijojame miltus, maišome ir formuojame nedidelius kamuoliukus. Skardą išklojame popieriumi ir metame kamuoliukus, kad viena pusė būtų plokščia. Kepame 180 C 20min. Paliekame atvėsti.
Ganache: lydome šokoladą vandens vonelėje kartu su sviestu. Kai susimaišo, palaukiame, kol atvės, pilame grietinėlę, maišome vientisai. Ant vienos sausainiuko pusės tepame sluoksnį ganache kremo ir uždedame antrą pusę. Paliekame sustingti.
Buon appetito!