info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
18.02.2016
Pusryčiai yra vienas svarbiausių dienos elementų. Pusryčiai turi būti gardūs, sotūs ir tikrai ne tokie, prie kurių gaminimo reikia vargti kelias valandas. Juk daug maloniau yra mėgautis maistu, šilta kvapnia arbata, nei kaisti prie viryklės iš pat ryto ! Štai puikus, spalvotas šefo Gian Luca pasiūlymas. Šis skanėstas buvo išbandytas ir gausiai svečių susirinkusių vasario 16 dieną. Jei diena ne tokia reikšminga (kaip pavyzdžiui, vasario 16, galima gaminti ir tik su vienos spalvos paprika).
Jums reikės:
Trijų (arba vienos) spalvos paprikų
Kiaušinių (jų skaičius priklauso nuo to, kiek žmonių ketinate pamaitinti)
Druska, pipirai
Aliejus kepimui
Papriką supjaustykite žiedeliais, maždaug 1 cm storio. Į keptuvę įpilkime aliejaus. Įkaitiname keptuvę, dedame paprikos žiedus. Apkepiname vieną pusę, tada apverčiame. Į vidų švelniai įpilame kiaušinį. Po akimirkos uždengiame dangčiu, kad karštas oras imtų cirkuliuoti viršuje ir pradėtų kepti kiaušinio viršus. Stebime mūsų pusryčius ir niekur nenueiname. Pakepus kiaušinio viršui, išjungiame keptuvę ir atsargiai mentele išimame paprikos sumuštinukus. Neleiskite kiaušinio ir paprikos dugnui pajuoduoti, jei turi būti maloniai pakepusios spalvos. Ant jau į lėkštę sudėtų paprikų-kiaušinių beriame pagal skonį druską ir pipirus. Labai skanu valgyti su gardžia namine duonele.