info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
17.04.2016
Šiltąjį sezoną galime pajusti ne tik su besikeičiančiu garderobu, margom sukniom ir atostogų planavimu, bet pagal sezoną keičiasi ir maistas! Pavasariop imame valgyti daugiau daržovių, daugiau „saulėto” maisto – lengvesnio, greitesnio, tokio, po kurio užplūsta energija ir virtuvės nereikia plauti valandą. Vasarą visi mėgsta užsibūti mėgstamame gamtos skliaute ir gamintis pietus tiesiog čia – laužas, mėsa, daržovės… !
Daug kam laužo spragsėjimas, grilio kvapai yra tikras vasaros atsiminimų pliūpsnis. O ką daryti jei vasaros skonių norisi jau pavasarį?? Gian Luca ne vienoje savo sesijoje sulaukė klausimo apie tai, kaip kokybiškai pasigaminti grilio patiekalus… namuose! Nuostabios grill keptuvės – ant jų ruoštas maistas visada skanus, neriebus, lengvas ir GREITAS! Grill keptuvei nereikia aliejaus, svarbiausia – gera kaitra. Įkaitinus grill keptuvę telieka ant jos dėlioti tai, ką norite – supjaustytas daržoves, mėsą ar žuvį. Žuvį galima kepti su galva ir tik lengvai pavalius jos šonus nuo žvynų (aišku, išvalius jos vidų). Pakepinus vieną pusę – apverskite. Pakepinus iš abiejų pusių ant tokios keptuvės, visus prieskonius (druska, pipirai ir alyvuogių aliejus) galima dėti tiesiog lėkštėje, atidarius žuvį. Grill keptuvė turi vieną paslaptį – ji gamina maistą pati. Jei norite apversti mėsą ar žuvį, o ji laikosi dar įsikabinusi keptuvės, leiskite jai tokiai pabūti. Po akimirkos ji pati atšoks ir apversite ją be jokių sunkumų. Iš visų griliuotų daržovių gaunasi skanios užtepėlės, užkandžiai, pagardai, garnyras ir net pagrindinis patiekalas !
Šefas Gian Luca pataria – nepirkite brangių keptuvių. Pačios paprasčiausios grilio keptuvės, kurias galite rasti didesnėje parduotuvėje (pavyzdžiui, ikea) – puikiai tinka ! Pavasario meniu vyliojame jau dabar !