info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
Kulinarijos Studijos burtas, kodėl atvirų pamokų, uždarų vakarėlių ar atvirų sesijų metu retai kas rašosi pastabas į užrašų knygutes – mes siunčiame gražiai ir aiškiai sutvarkytus receptus visiems dalyvavusiems svečiams namo. Dėl to mūsų virtuvėje iš tiesų galima pajusti tą ČIA ir DABAR stebuklą.
Su receptais auga kiekviena virtuvė. Vieni mėgsta receptų knygas, kiti viską talpina galvoje – bent esminius dalykus. Tačiau dozėms, gramas ir miligramams vis tiek panaudojame visokius užrašus – tai kur paraštėje užsirašom, o tai, žiūrėk, laikui bėgant, ir visą knygelę pilną skaičių turime. Vieni receptai būna naudojami itin retai, kiti – itin mylimi. Todėl lapukas, ant kurio jie užrašyti ima riesti kampus ir po truputį įgyja senovinių knygų gelsvą atspalvį. Gerai šeimininkei tai tik ženklas, kaip labai mylimas yra šis patiekalas.
Tokiais mylimais, gražiais ir išskirtinę vietą mūsų meniu pelniusiais receptais nuo šiol dalinsis ir mūsų Kulinarijos Studija. Startuojame ! Profesionali, išskirtinė ir jauki virtuvė mano namuose? Taip !
1. Pirmasis mūsų receptas. Pilnas sezoniškumo, rudens ir meilės harmonijai ir skoniams. Bon appetit !
Receptą numeris VIENAS rasite čia:
https://www.kulinarijosstudija.lt/galleries/receptai-is-kulinarijos-studijos/
2. Artėjant šventėms, namai vis dažniau pildosi svečiais. Kartais tikėtai, o kartais – ir ne. Improvizacija ir netikėtumai visada visada gerai, o kai viskam greitai galima pasiruošti – dar geriau. Puikus užkandis iš mūsų naujos atviros pamokos su šefu Gian Luca – bruschetta caprese. Vienas-du-trys ir stalas pilnas, Jūs su svečiais bendraujate, o svečiai sotūs. Ar gali būti geriau??
Receptas numeris DU. Jį rasite čia:
https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-is-kulinarijos-studijos/
3. Animacinio filmuko apie Jūreivį Papajų žino visi. Šis herojus pasižymėjo stiprumu, sumanumu ir ypatingai žavėjo savo raumenimis. Kad tos stiprybės turėtų, Papajus visad valgydavo ŠPINATUS! Špinatai – tikra sveikatos bomba. Tačiau kaip tą bombą pagaminti? Su kuo derinti? Šefas Gian Luca siūlo gardų lengvą špinatų užkandį, kuris tik ir romantiškai lengvai vakarienei, ir ant Kalėdų stalo ir net po Kalėdų puikiai tiks kūno lengumą grąžinti. Bešamelio padažas, parmigiano sūris, kedrinės pinijos ir daug daug špinatų…
Receptas numeris TRYS. Jį rasite čia:
https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-is-kulinarijos-studijos-2/
4. Apelsinas – stebuklingas vaisius. Tą vos prieš kelias dienas Kalėdinėje laidoje įrodė šefas Gian Luca, kuris dalinasi su visais besiruošiančiais šventėms stebuklingais kalėdiniais receptais. Apelsiną galima sudžiovinti ir papuošti juo visus namus (rašėme apie būdus kūrybiškai papuošti namus, pasidarant viską patiems https://www.kulinarijosstudija.lt/news/3-idejos-kalediskai-pasipuosti/), šis vaisius gaivina mus vasarą leduose, sultyse ir juo gardiname vandenį. O žiemai atpūtus….apelsinais skaniname karštą vyną ir desertus. Būna ir tokių desertų, kuriuos net patiekti galima apelsino luobelėje. Kaip tai? Ir dar greitai ir paprastai? Ir iš produktų, kurie geriausi žiemą ir nereikės bėgioti, ieškant spec.dalykų??
Visi stebuklai Lietuvos ryto laidoje – Kalėdų skanėstai (http://tv.lrytas.lt/?id=14500093981447707224).
Receptas numeris KETURI. Jį rasite čia:
https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-is-kaledines-tv-laidos/
5. Rozmarinas – kvapnus prieskonis, tikras pagardas kiekvienam patieklaui ir puiki žiemos puošmena tiek stalui, tiek patiekalams. Juo Gian Luca puošia savo naująjį receptą – vištiena, troškinta su daržovėmis ir… GIRA ! Netikėtas, skanus derinys šefo Gian Luca Lietuvos ryto televizijos laidoje: http://tv.lrytas.lt/?id=14503647011448401890
Receptas numeris PENKI. Jį rasite čia:
https://www.kulinarijosstudija.lt/news/vistiena-su-gira-kaledu-stalui/
6. Ant Kalėdinio stalo – midijos ! Toks būna tradiciškas italų stalas. Lietuvoje, kiekviename didesniame prekybos centre, jų galima rasti, o šefas Gian Luca jas kviečia pasigaminti per 15 minučių ! Gardus, subtilus patiekalas Kalėdoms.
Receptas numeris ŠEŠI. Jį rasite čia:
https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-is-tv-kaledines-laidos/
7. Artėja Kalėdos… Šventinis, gausus stalas, gardūs patiekalai ir daug daug mylimų žmonių šalia. Ir – DOVANOS ! Ar pastebėjote, kad ant kiekvieno šventinio stalo būtinai būna duona?? Kepalas, kelios riekelės ar net visas ponas duonos pyragas, bet būtinai būna. Juk ir net ne šventinis stalas būtų, jei ant jo nebūtų… duonos ! Italija turi gardžią tradicinę duoną tokią, kuri labiau gali lygiuotis į tikrus gardžius pyragus ir dairytis į šventines puotas, nei į kokį paprastą balių. Tokią duoną, apvyniojus skaidriu dovanų popieriumi ir kaspiną suraizgius, drąsiai galima neštis kaip geriausią Kalėdinę dovaną. Kas tai per stebuklinga duona? Itališka, tradiciška, Pane di Natale duona !
Receptas numeris septyni. Jį rasite čia:
https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-italiska-sventine-duona-pane-di-natale/
8. Ponia Užgavėnia – puiki šventė ne tik nulydėti žiemą iš kiemo, bet ir visą šeimą (ir net daugiau nei šeimą) suburti gardiems blynams. Blynų yra įvairių įvairiausių – skirtingos tešlos, skirtingi pagardai. Todėl čia yra toks nuostabus patiekalas, kur save atrasti gali kiekvienas! Kviečiame paskanauti gardžiai lietuviškų putlių blynų, kurie tapo tikru favoritu Nidos restorane, pavadinimu TARP KITKO. Labai nesudėtingi, labai greiti, ir jau tokie gardūs… kad visos bitės suskris.
Receptas numeris aštuoni. Jį rasite čia: https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-gardus-obuoliu-blynai/
9. Vasario 16 – oji…labai svarbi, jautri diena kiekvienam, gyvenančiam Lietuvoje. Tą dieną Kulinarijos Studija plačiai atvėrė duris kiekvienam, kuris norėjo prisijungti prie mūsų jaukios, spalvotos dienos. Studijoje susibūrė skirtingo amžiaus, kultūrų, skirtingomis kalbomis kalbantys žmonės. Tačiau visi pajautė bendrumą šios dienos ir virtuvės dėka. Šefas Gian Luca pasiūlė paprastą, bet labai gardų variantą spalvotiems pusryčiams. Gardžių, lengvai pagaminamų pusryčių receptą rasite čia.
Receptas numeris devyni: https://www.kulinarijosstudija.lt/news/trispalviu-pusryciu-receptas/
10. Kam nepatinka tortai?? O dar kai jie turi blizgų, purų kremą, kvepia kakavos ir kavos draugyste, kažkur ant liežuvio pasislepia romo skonis, o juos suvalgius, prašai, kad tave pakeltų?? Išvertus -pakelk mane- į italų kalbą, bus – TIRAMISU. Tiramisu – desertas Didysis Traukėjas. Jis žavi savo išvaizda, visus pakeri savo skiniu, kvapu ir maloniais pojūčiais jį suvalgius. Stebuklingas Gian Luca Tiramisu Tortas !
Receptas numeris dešimt. Jį rasite čia: https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-tiramisu-tortai/
11. Skaniausios ir labiausiai laukiamos šventės yra tokios, kada prie stalo susiburia visa šeima, vaikams mokyklose ir darželiuose paskelbiamos atostogos, o namų stalas puošiamas visiems drauge susigūžus virtuvėje. Artėja tikras pavasaris ir tikra pavasariška šventė Šv. Velykos. Šefas Gian Luca kviečia visus išbandyti naujus receptus ir nustebinti net patį save paprastais ir gardžiais patiekalais!
Receptai numeris vienuolika. Jį rasite čia: https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-sv-velyku-belaukiant/
12. Lazdyno riešutai ir šokoladas – viena garsiausių porų konditerijos pasaulyje. Čia ši pora susijungia sausainyje ir pasivadina Baci di dama pavadinime, kuris slepia žodį bučiniai… Šefas Gian Luca kviečia mamų dienos proga (ir tikrai ne tik) pasigaminti stebuklingo skonio sausainius, kurie nustelbs visus tortus ant stalo!
Receptas numeris dvylika. Jį rasite čia:
https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-stebuklingi-baci-di-dama-sausainiai-pagal-gian-luca/
13. Kartais iki pilnos laimės trūksta tik vieno žingsnio su … keksiuku rankoje ! Kai užsispyręs pavasaris ateiti nenori, telieka mūturiuotis į šiltus rūbus ir gaminti sotų, šilumos suteikiantį maistą. Kiekvieno spintelėje atsiras slapta saldėsių energijos bomba razinos! Pavasarį nesunkiai rasite ir tikrą desertų mylimąjį – apelsiną oranžiniais žandais. Štai jums ir puiki kompanija vakaro desertui ! Puikūs, greiti, neišeiti negalintys keksiukai pagal Gian Luca Demarco.
Receptas numeris trylika. Jį rasite čia: https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-apelsinu-razinu-miltu-sokis-keksiukai/
14. Tęsiame virtuvės burtus! Kas gi nemėgsta tokių patiekalų, kurie greiti, skanūs, sotūs, sveikuoliški ir dar… turi gudrybių! Salotos yra vienas iš nuostabiausių virtuvės receptų, kurias galima sukurti kone iš visko (na net vaisių salotos yra!). Tačiau nors salotoms tinka visi įmanomi ingredientai (viskas dera, net vištiena ir mandarinai, sūris ir arbūzai – rimtai. Eikite pabandykite. Palauksime, kol išragausite), galvą pasukti tenka dėl padažų. Receptuose dažnai rašoma: šlakelis to, šaukštelis ano, žiupsnis šito… O po žiupsnį turguje nesveria ir parduotuvėse po šaukštą pagardų neparduoda. Tad ką daryti?? Šios salotos gamina padažą pačios sau – štai kodėl jos tokios gudrios ir laimėjo konkursą patekti į keturiolikto recepto vietą. Skanios, išbandytos, išgirtos salotos !
Receptas numeris keturiolika. Jį rasite čia: https://www.kulinarijosstudija.lt/news/gudrios-salotos-su-gaiviuoju-pankoliu/
15. Lietuvoje prasidėjo smidrų fiesta! Vejames sezoną ir vaikštome po smidrų laukus. Dalinames skaniu, lengvu receptu, kuris puikiai tiks tingiam sekmadieniui. Superinės smidrų lazdelės užkandai.
Receptą rasite čia: https://www.kulinarijosstudija.lt/news/receptai-smidru-lazdeles-uzkandai/
Video receptą pažiūrėti galite čia: https://www.youtube.com/watch?v=74V54BjzwKc
Skanaus!