info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
18.05.2016
Vasara be šaltibarščių, daržo salotų ir gaivių gėrimų – ne vasara. Žiema be šiltų troškinių ir sočių sriubų – taip pat būtų ne žiema. O ką daryti per vidurį atsidūrusiam pavasariui? Kai dar ne visos daržovės pasiruošusios tikroms daržo salotoms? Pavasarį atsiranda gaivus, magiškus kvapus vyniojantis pankolis. Ši šakninė daržovė išvaizda į nieką kitą nėra panaši, o jau skonį tokį tikrai būtų sunku rasti. Jis daug gaivesnis nei salieras, subtilesnis ir gal net kiek kilnesnis už bulvę, pralenkia visas paprikas, ridikus su visais savo atspalviais. Pankolis yra maistingas, sveikas ir toks skanus, kad jei net nebūtų toks maistingas ir sveikas, šį receptą įsirašyti į savo užrašinę tikrai verta. Labai greitos, skanios ir neragautos salotos ! Receptas gimė pavasariui įsibėgėjus ir visus sukvietus į grilio šventę ! Išbandytas, pripažintas ir dabar – padalintas.
Jums reikės:
1 pankolio
Kelių raudonžandžių apelsinų
Kelių skiltelių česnako
(Tiek ingredientų užtenka keliems žmonėms gerai užkąsti arba sukurti garnyrą (puikiai tinka prie griliuotos mėsos), jei norite daugiau salotų – viską dvigubinkite)
Nupjaukite „lapuotąją“ pankolio dalį ir pasimėgaukite pankolio skleidžiama subtilia vasarine gaiva. Nuplaukite jį, apžiūrėkite, ar neliko žemių. Supjaustykite pankolį smulkiai – kubeliais, juostelėmis – kaip norisi jums. Nulupkite apelsinus ir taip pat juos supjaustykite. Sumaišykite inde pankolį ir apelsinus. Leiskite jiems kiek pabūti, ir kaip mūsų konditerė Eva sako – susimylėti. Apelsinas netrukus apgaubs pankolį savo sultimis ir būtent tai bus nuostabus salotų padažas (dažniausias klausimas dėl salotų – padažai. Kartais vienoms salotoms reikia šaukštelio to, šaukštelio ano… O kaip žinia, po šaukštelį negausime to ir ano, tad superkame šūsnį indukų ir visus juos marinuojame metus šaldytuve. Šios salotos taupios ir gudrios). Kai viskas jau įgavo romantiką, smulkiai juostelėmis supjaustome kelias nulupto česnako skilteles. Viską įmaišome į salotas.
Galima pabarstyti raudonėlio, su malūnėliu paleisti pipirų miltų debesį. Tačiau jei pankolis ir apelsinas inde įsimylėjo – nieko daugiau nereikės.
Skanaus !