info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
09.02.2016
Šefas Gian Luca Demarco visiems ir visada sakė, kad jis tikrai nėra blynų, blynelių žinovas. Tačiau šefas nebūtų šefas, jei burtų nemokėtų. Kažkaip ar stebuklingai ar techniškai, bet išbūrė tokį skanų receptą, kuris gardžiame restorane Nidoje, pavadinimu TARP KITKO, buvo vienas favoritų. Šie blynai nepaprasti, o labai su obuoliais, todėl labai naminiai ir lietuviški. O dar juose gausu varškės, todėl ir sotūs, ir sveiki, ir tokie gardūs, kad tikrai taps ir jūsų namų favoritu. Ponios Užgavėnios proga receptas !
Pamaitinti ir šeimą ir atvykelius vienus kitus jums reikės:
4 obuolių
4 kiaušinių
8 šaukštus baltojo cukraus (su mažu kalniuku)
200g kefyro
400g varškės
Apie 160-220 g miltų
Žiupsnio druskos
Aliejaus kepimui
Obuolius nuskutame ir sutarkuojate burokine tarka. Kiaušinius išplakate su cukrumi (tikrai nereikia iki putų), dedame varškę ir pilame kefyrą. Viską sumaišome. Beriame žiupsnį druskos. Dedame tarkuotus obuolius. Įsijojame miltus ir sumaišome iki vientisos konsistencijos. Miltų kiekį rinkitės iš akies – masė turi būti bėganti nuo šaukšto, bet ne kaip vanduo. Įkaitiname keptuvę į ją įpylę nemažai aliejaus – blynelius kepti reikia pilnai juos panardinus į aliejų. Formuojame mažus blynelius, apkepiname vieną, vėliau ir antrą jų puses. Iškepus būtinai iškart dedame ant švarios popierinės servėtėlės arba popierinio rankšluosčio. Patiekiame su grietine, natūraliu jogurtu, uogiene arba valgome tiesiog vienus su arbata.
Pastaba: Tik nesijaudinkite, kad tiek daug aliejaus! Po popierinio rankšluosčio procedūros blyneliai netenka viso riebalų pertekliaus, todėl tikrai bus nesunkus maistas. Blyneliai gausis kiek pasipūtę, saldūs, sotūs ir labai gardūs.
Buon appetito !
Taip gardu bus, kad net bitės visos susirinks. Taip buvo mums!