info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
19.11.2015
Bruschetta caprese (pagal Gian Luca Demarco)
Tai puikus užkandis, kai į namus užgriūna svečiai ir tai atsitinka visai visai netikėtai. Ką daryti, kai svečių daug, stalas dar nepilnas, o juk mes Lietuvoje tokie svetingi… ! Visą vakarą suktis virtuvėje? Dažnas atvejis? Vienas-du-trys ir pagal šefą Gian Luca turėsite pilną stalą ir galėsite mėgautis pokalbiais ir laiku su savo bičiuliais. Vienas iš tokių užkandžių – bruschetta caprese !
Tai Šis puikus ir greitas užkandis įtrauktas į Kulinarijos Studijos Šeimos TeamBuilding’o vakarėlio meniu. Visi buvo labai patenkinti, visai nepavargę ir tvirtai pasakė:
– Visai nieko sudėtingo, o taip skanuuu… !
Ingredientai (kiekius nustatykite patys – priklauso nuo svečių skaičiaus)
Gaminame
Bagetę supjaustome, dedame ant skardos. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais. Dedame į orkaitę (svarbu, kad būtų vėjas) maždaug 180 laipsn. 10 minučių – arba tol, kol duona taps auksinės spalvos. Supjaustome pomidorus ir mocarelą mažais kubeliais. Truputis druskos, alyvuogių aliejaus ant pomidorų, sumaišome su mocarela ir dėliojame ant pakepintos bagetės. Viską pagražiname uždėdami baziliko lapelį ant viršaus.
Taip lengva, kad nuo lengvumo belieka pasidžiaugti ir atsilošus atsipūsti.
Buon appetito!