info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
21.02.2016
Tiramisu – užburiantis ne tik pats šio skanėsto pavadinimas, bet ir pats skanėstas. Tiramisu mėgsta turbūt visi ! Pats pavadinimas Tiramisu yra verčiamas kaip – Pakelk mane. Kodėl? Šis desertas – tikra bomba. Ir po jos tikrai norisi paprašyti, kad kas padėtų pakilti. Dažniausiai tiramisu yra valgomas iš mažų indelių, skaidrių puodelių ar kitų nedidelių stiklinių indų. Tačiau juk to, kas taip gardu ir dar gražiai atrodo negali būti per daug, ir dar jei tai pavadinta Tortu…
Gero tiramisu paslaptis yra ne viena. Visų pirma, labai svarbus yra kremas – jis turi būti purus, blizgus, o jį ruošiant svarbu nepradanginti viso susidariusio oro. Tiramisu desertui turi būti naudojama labai gera kava (tikrai ne kokia iš mažų pakelių su kavos mišiniais). Svarbūs ir kokybiški damų piršteliai arba biskvitas ir gera kakava. Susijungus visoms šioms paslaptims, gaunasi desertas – super traukėjas. Jis visus vilioja savo išvaizda, skoniu, kvapais ir maloniais pojūčiais jį suvalgius…
Todėl dalinames stebuklingu desertu, kuris labai tinka visiems metų laikams ir visoms progoms.
Tiesiog stebuklingas desertas !
Tiramisu tortas (pagal Gian Luca Demarco)
Ingredientai
200g grietinėlės
50g cukraus pudros
20g želatinos
Juodos kavos
Šiek tiek romo
100g maskarponės
1 šokoladinio biskvito
Konditeriniam kremui:
1 l pieno
250g cukraus
1 vanilės ankšties
170g trynių
Gaminame:
Konditerinio kremo gaminimas:
Pilame pieną į puodą. Per pusę pjauname vanilės ankštį, su šaukšteliu nuimame sėklytes. Jas dedame į pieną, pamaišome. Statome puodą ant ugnies.
Trynius su cukrumi plakame mikseriu, o pabaigoje šiek tiek ranka, kad būtų puru.
Kai pienas užverda, į jį dedame trynių ir cukraus masę, paliekame. Kai pradeda kilti dideli oro burbulai, su konditerine šluotele smarkiai maišome. Išjungiame ugnį – kremas pagamintas. Leidžiame jam atvėsti.
Į grietinėlę įsijojame cukraus pudrą, plakame su mikseriu. Ištirpiname želatiną. Pasidarome 3 puodelius juodos kavos.
Sumaišome kartu 200g konditerinio kremo, 100g maskarponės ir 20g ištirpintos želatinos. Šią masę dedame į plaktą grietinėlę, maišome. Jei per skysta, dedame kremą į šaldytuvą, kad pastingtų.
Nuo biskvito nupjauname kepurėlę, likusį pjauname per pusę. Į atvėsusią kavą įpilame vieną kaušelį romo, išmaišome. Kava gausiai sudrėkiname biskvito sluoksnius. Tuomet sluoksniuojame: biskvito sluoksnis, kremo sluoksnis, biskvito sluoksnis. Dedame tiramisu tortą į šaldytuvą sustingti.
Puoti tortą galite įvairiai: su konditeriniu maišu daryti mažus kupstelius ant torto viršaus, papuošti šokolado drožlėmis ar tiesiog apibarstyti gera kakava.
Buon appetito!