info@kulinarijosstudija.lt · +370 610 21 169 · Krokuvos g. 2, Vilnius
23.12.2015
Tęsiame tradiciją – nauji receptai ir šalia idėja, kaip galima originaliai namus Kalėodmis papuošti ar net DOVANAS padabinti ! Rozmarinas – Gian Luca mėgstamiausias dalykas visoje žemėje. Jis pagardina visus patiekalus, dažnai naudojamas net desertams papuošti, o štai Kalėdų nuotaikai sukurti jis tinka taip labai, kad galima juo aprišti visas dovanas ir visus namus. O dar ir stalą galima serviruojant rozmarinu papildyti.
Šią savaitę šefas Gian Luca siūlo gardų receptą – vištiena, kurią troškiname su gira ! Vištiena troškinta su gira? Wow, kokia netikėta bet skoniais labai deranti draugystė ! Šefas Gian Luca pristato super vištienos blauzdelių troškinį, kuris ir papuoš ir pagardins Jūsų Kalėdų meniu. O patiekalą vėliau būtinai papuošime kvapniu rozmarinu…
Gardžiai vištienai pagaminti reikės:
Vištienos blauzdelės be sąnarių (pakelis arba tiek, kiek svečių nusimato – vienam svečiui bent po dvi blauzdeles)
Svogūnai – vienas
Salieras – vienas kotas
Morkos 2
Česnakas – viena skiltelė
Petražolės
Retro gira (buteliuko užteks)
Pomidorų padažas (naudojome mutti – jo rasti galite bet kurioje didesnėje parduotuvėje)
Rozmarinas papuošimui
Šis patiekalas tradicija laikomas Italijoje, ypatingai – Toskanos rajone. Visų prirma,česnako skiltelę atskiriame nuo rūbelio, arba kaip Gian Luca sako – naudosime česnaką be marškinėlių. Nuskutame morkas. Nulupame nuo siūlų salierus. Morkas ir salierą susmulkiname. Galutinai susmulkiname viską smulkintuvu. Imamės vištienos. Dedame keptuvę ar troškintuvą (puodą) ant ugnies, pilame aliejų. Dedame česnaką (jo nesmulkiname). Apkepiname vištieną. Apkepinus mėsą, pilame retro girą. Šalia mėsos dedame visą sumaltą daržovių masę. Kepiname 5 minutes. Vėliau dedame pomidorų padažą – tikrą itališką tradiciją. Naudojome mutti pomidorų padažą, jį rasti galima kiekvienoje parduotuvėje. Visą šį troškinį išmaišome ir dedame į orkaitę šiek tiek pasitroškinti (maždaug 10-15 minučių). Serviruojame gilioje lėkštėje: centre dedame daržovių troškinį, ant jo – vištienos blauzdeles. Papuošiame gražiausiais rozmarino lapelių keke.
Kalėdos būtinai turi būti skanios ir puošnios – šis patiekalas Jūsų stalą tikrai papuoš ir pagardins visą vakarą.
Visą laidą galite žiūrėti čia: http://tv.lrytas.lt/?id=14503647011448401890